Noutăți

#acasălaDanone – jurnal de eveniment

Pe 9 iulie 140 de consumatori dornici să vadă cu ochii lor cum se face iaurtul și ce presupune întreg procesul de producție au trecut pragul fabricii Danone din București, dând curs invitației noastre la Ziua Porților Deschise Acasă la Danone

Danoneri dedicați au fost gazdele  celor 7 vizite care s-au desfășurat pe durata întregii zile și le-au povestit participanților cu mândrie despre istoria Danone în lume și în România, i-au condus prin fabrică și le-au explicat în detaliu ce se întâmplă în fiecare etapă de producție.

Prima oprire din cadrul vizitei: zona de recepție a laptelui, unde vizitatorii au văzut cum cisternele descarcă laptele colectat de la fermierii români, dar numai după ce a fost testat pentru a fi verificat dacă îndeplinește parametrii de calitate. Apoi, pas cu pas, povestea i-a purtat pe musafirii noștri prin toate etapele de producție, aflând cele mai interesante informații despre: pasteurizarea laptelui, separarea smântânii de laptele degresat și cum acestea sunt folosite în proporții diferite în funcție de rețeta iaurtului și despre adăugarea fermenților.

4H8A9045

Știați că procesul de fermentare diferă în funcție de sortimentul de iaurt? Unele iaurturi fermentează direct în paharele în care sunt vândute apoi în magazine, cum e cazul iaurtului Danone Natural, în timp ce altele fermentează în tancuri mari și abia apoi sunt ambalate. În ambele situatii, procesul de fermentare este atent supravegheat și are loc în condiții controlate, la o temperatură de aprox. 40 de grade C, timp de 5-6 ore sau chiar mai mult, în funcție de rețetă.

Oprire după oprire, pas dupa pas și iată că vizitatorii noștri au ajuns în zona de ambalare, singurul loc din fabrică unde, cu mult entuziasm, privirile lor au putut face direct cunoștiință cu iaurtul. Magia  liniilor de ambalare i-a purtat pe consumatori pe tărâm de poveste: au  urmărit cum iaurtul curge în pahare preformate, dar au văzut șipahare care se produc pe loc, chiar de mașină, înainte de ambalare, cum ar fi de exemplu paharele pentru iaurturile Activia de băut.

13765911_1053723048015650_1067631355547955984_o

Adulți și copii deopotrivă au zăbovit apoi în zona de paletizare și i-au urmărit în acțiune pe cei 2 roboți care pregătesc paleții cu iaurturi pentru transport: Vasilică și Spider Man. Cel dintâi a fost botezat chiar de angajații din fabrică, iar Spider Man și-a primit numele de la copiii care au vizitat fabrica Danone de-a lungul anilor și care au rămas impresionați de rapiditatea și precizia cu care înfoliază paleții.

TE_M1996

Turul de fabrică s-a încheiat cu o oprire la photobooth-ul special amenajat pentru participanți, unde aceștia și-au făcut fotografii haioase și au plecat acasă cu un magnet de frigider personalizat, care să le amintească de vizita la fabrica noastră.

Pe scurt, a fost o zi plină de mândrie și bucurie, în care noi ne-am bucurat să împărtășim cu vizitatorii din tainele muncii noastre de zi cu zi, iar consumatorii au aflat răspunsuri la toate întrebările despre produsele noastre.

(Visited 158 time, 1 visit today)

Ce părere ai?

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

*