Noutăți

Beneficiile consumului de iaurt

Iaurtul, aliment folosit de mii de ani, care a inceput sa fie produs pe scara industriala in 1919, este cunoscut pentru numeroase beneficii:

–          îmbunătăţirea digestiei lactozei, în cazul persoanelor cu toleranţă redusă la lactoză. Iaurtul conţine din start mai puţină lactoză decât laptele din care este facut, iar bacteriile lactice vii pe care le conţine vor continua sa descompună lactoza şi după ingestie.

–          reducerea generării de substanţe cu potenţial toxic în procesul de digestie. Bacteriile de fermentaţie din iaurt inhibă activitatea bacteriilor de putrefacţie prezente in intestin, reducând generarea de compuşi toxici şi iritanţi in tubul nostru digestiv.

–          îmbunătăţirea tranzitului intestinal şi modularea răspunsului imun intestinal. Bacteriile vii din iaurt interacţioneaza cu flora noastră intestinală, ecosistem cu multiple roluri în buna funcţionare şi protecţia organismului.

–          reducerea incidenţei, duratei şi severităţii episoadelor de diaree, inclusiv după tratamente cu antibiotice. Acest beneficiu este cunoscut de multă vreme – în copilărie toţi primeam iaurt, mai ales în perioada tratamentelor cu antibiotice. Antibioticele distrug nu doar bacteriile patogene (pentru care ne tratăm), ci şi alte specii de bacterii din intestin, dezechilibrând flora intestinală şi cauzând deseori diaree. Refacerea florei, “gardian al sănătăţii organismului”, este ajutată de bacteriile bune din iaurt.

–          ca adjuvant în tratarea unor afecţiuni precum bolile inflamatorii intestinale sau a sindromului de colon iritabil. Iaurturile, îndeosebi cele suplimentate cu bacterii probiotice (de exemplu bifidobacterii) au beneficii dovedite în reducerea simptomelor acestor maladii.

iaurt2

(Visited 739 time, 1 visit today)
  1. Pingback: #CreativitateinPractica, concurs de idei pentru studenți - Danone

  2. Pingback: Danone lansează #CreativitateinPractica, concurs de idei pentru studenți | Romania Pozitiva

Ce părere ai?

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

*