Noutăți

Iaurtul ajuta la echilibrarea dietei dupa rasfaturi culinare

Produsele lactate reprezintă o componentă importantă în alimentaţia zilnică, având un conţinut bogat în nutrienţi esenţiali, necesari pentru creşterea şi menţinerea muşchilor si oaselor, la orice vârstă. Pe lângă faptul că iaurtul este o sursă naturală de proteine şi calciu, acesta echilibrează flora intestinală datorită bacteriilor vii pe care le conţine, bacterii care au realizat fermentarea laptelui pentru transformarea acestuia in iaurt.

Iaurtul este un aliment esenţial, cu densitate nutriţională foarte bună şi purtător al unor nutrienţi importanţi pentru sănătate, cum ar fi: proteine complete, calciu, potasiu, fosfor, zinc, bacterii lactice vii. De altfel, iaurtul se plasează pe locul doi în ierarhia alimentelor sănătoase, dense în nutrienţi, după fructe şi legume. Iată de ce consumul zilnic de iaurt contribuie la asigurarea unei alimentaţii sănătoase şi echilibrate, în toate etapele vieţii, a declarat prof. univ. dr. Nicolae Hâncu, membru de onoare al Academiei Române.

Datorită conţinutului bogat în proteine cu valoare nutritivă înaltă, consumul de iaurt asigură organismului toţi cei nouă aminoacizi esenţiali în dezvoltarea și menţinerea sănătăţii ţesuturilor.

Totodată, consumul de lactate, ca parte a unei diete controlate din punct de vedere caloric, este asociat cu o pierdere mai mare în greutate, mai ales din zona abdomenului.

iaurt„Iaurtul este o foarte bună alternativă atunci când simţim nevoia de ceva dulce. În plus, spre deosebire de o prăjitură sau un alt aliment cu un conţinut caloric ridicat, iaurtul are puţine calorii şi este la fel de gustos. Oferă o senzaţie de saţietate care persistă mai mult timp, fiind astfel de mare ajutor persoanelor care doresc să-şi reechilibreze dieta. De asemenea, datorită conţinutului de bacterii vii, iaurtul ajută sistemul digestiv să funcţioneze corect, prevenind acumularea de toxine, constipaţia, episoadele diareice şi ameliorând simptomele sindromului de colon iritabil. Este atât de simplu să ne menţinem sănătatea prin introducerea iaurtului în dieta noastră zilnică”, a adăugat prof. univ. dr. Nicolae Hâncu.

Intr-adevăr, iaurtul, inclusiv cel cu fructe, poate fi cea mai buna alegere ca desert sau gustare dulce în momentele când simţim „foamea de energie” pentru a ne putea continua munca. Comparat cu alte alimente dulci, consumate în acelaşi scop, iaurtul asigură energie şi nutrienţi valoroşi, cu un aport caloric sub 100 kcal. Concret:

Alimentul

kcal / 100 g

grăsime/ 100 g

zaharuri/ 100 g

Alţi nutrienţi

Măr

43

0,4

11

Fibre, vitamine

Banană

88

0

20,4

Fibre, vitamine

Iaurt Activia simplu

60

3,4

3,9 *

Ca, proteine

Iaurt Activia cu musli

96

3,1

12 **

Ca, proteine

Prajitură cu cacao

460

23

41,4

Ciocolata cu lapte

550

35

53

Ca, vit E şi B2

 * lactoză, prezentă în mod natural în lapte** inclusiv lactoza prezentă în mod natural în lapte

Aceste date demonstrează faptul ca iaurtul ne ajuta sa ne echilibrăm dieta, din punct de vedere caloric şi nutriţional, înlocuind cu succes alimente hipercalorice, cu conţinut mare de zaharuri şi grăsimi. De asemenea, dupa mesele îmbelşugate de sărbători, perioadă în care mulţi dintre noi îşi permit repetate răsfăţuri culinare, o zi doar cu fructe şi iaurt, sau măcar o cină uşoară şi gustări constănd din iaurt, ne ajută să restabilim controlul asupra caloriilor, fără să ne înfometăm.

Potrivit medicilor nutriţionişti, iaurtul este întotdeauna un prieten de nădejde în alegerile alimentare. În plus, iaurturile Danone sunt disponibile într-o largă varietate de sortimente, pentru a satisface gusturile oricărei persoane. Astfel, persoanele preocupate de o alimentaţie sănătoasă, care nu sar peste mese, dar nici nu fac excese, aleg iaurtul simplu, eventual de băut, pentru a-şi reface sau menţine masa musculară şi pentru a se hidrata. Persoanele pofticioase, care cedează uşor tentaţiilor culinare, au la dispoziţie iaurturile cu fructe şi cele de inspiraţie grecească, delicioase, consistente şi cu aport caloric moderat, în timp ce persoanele care nu-şi fac niciodată griji din cauza siluetei preferă iaurturile cu un strat generos de fructe. De asemenea, Danone pune la dispoziţia consumatorilor aflaţi mereu la dietă iaurturi light, fără grăsime, fără zahăr adăugat, şi cu un conţinut scăzut de fructoză şi îndulcitori.

Explicarea importanţei consumului zilnic iaurt, ca parte a unei alimentaţii sănătoase şi echilibrate, este principalul obiectiv al campaniei educaționale 1 iaurt pe zi, sănătatea ți-o menții”, inițiată de Danone, cel mai mare producător român de iaurturi. Campania 1 iaurt pe zi, sănătatea ți-o menții” se bucură de susţinerea Societăţii de Nutriţie din România, Asociaţiei Române pentru Studiul Obezităţii, Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice şi a domnului prof. univ. dr. Nicolae Hâncu, membru de onoare al Academiei Române.

(Visited 778 time, 1 visit today)

Ce părere ai?

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

*