Noutăți

Iaurtul Danone, lider în topul calității in Romania

Primul studiu de piață realizat de QUDAL – QUality meDAL  în România arată că cetățenii acestei țări situează  iaurturile Danone incontestabil pe primul loc  în topul calității iaurturilor de pe piața locală.

qudal_romania_danoneCetățenii României, atunci când se gândesc la iaurtul de cea mai bună calitate, se gândesc la: Danone.

Acesta este rezultatul primului studiu de piață QUDAL – QUality meDAL realizat în România de organizația elvețiană ICERTIAS- International Certification Association GmbH. Organizația se ocupă cu evaluarea experienței și a nivelului de satisfacție a cetățenilor în raport cu calitatea produselor și serviciilor de pe piață.

În cadrul studiului QUDAL – QUality meDAL, consumatorii români au fost întrebați ce ar cumpăra și ce ar consuma, dacă banii nu ar reprezenta absolut nici o problemă și dacă ar putea să se concentreze exclusiv asupra calității atunci când decid ce să cumpere și să consume.

În privința iaurturilor, cei mai mulți respondenți, consumatori români, ținând cont doar de calitate, au indicat brandul Danone.

În cadrul studiului, respondenții au fost solicitați să răspundă următoarei întrebări: “Specificați marca de iaurt care, din experiențele dumneavoastră personale și după părerea dumneavoastră oferă, indiscutabil, cel mai înalt nivel de calitate de pe piața românească:” La această întrebare cei mai mulți au răspuns: „Danone“.

Important de menționat că studiul QUDAL nu măsoară cota de piață sau puterea unui brand, ci numai și numai experiența, satisfacția față de calitatea serviciului și oferta de pe piață, așa cum sunt ele percepute de cei examinați.

Suntem onorați să primim această recunoaștere a eforturilor continue pe care le facem pentru a asigura produselor noastre cel mai înalt nivel de calitate, aliniat la standardele internaționale ale Grupului Danone, numărul 1 mondial pe segmentul iaurturi.

Superioritatea iaurturilor Danone începe de la calitatea excelentă a laptelui produs de fermierii parteneri din România, cu care lucrăm de 10 ani să creștem producția locală de lapte și calitatea sa. De aceea această recunoaștere se datorează în egală măsură și fermierilor noștri parteneri, si realizarilor lor.

Ne dorim să oferim cele mai bune iaurturi pentru toate momentele de consum, de la mic dejun la desert sau gustări, printr-o varietate de rețete și gusturi, care răspund așteptărilor consumatorilor. Un exemplu recent este cel al relansării Danone Natural, într-o formulă simplă, doar cu lapte și fermenți,” a declarat Dieter Schulz, Director General Danone Europa de Sud Est.

Danone produce de 16 ani iaurt în București, în una dintre cele mai performante fabrici Danone din Europa. Compania este lider de piață pe segmentul iaurturilor și oferă o varietate de produse pentru toate gusturile și grupele de vârstă.

 Metodologie și eșantionare

Studiul QUDAL – QUality meDAL – România 2014/2015 a fost coordonat de organizația elvețiană ICERTIAS – International Certification Association GmbH pe teritoriul României în timpul lunii martie 2014, folosind cercetarea online și metoda CAWI – DEEPMA (Computer Assisted Web Interviewing – Deep Mind Awareness).  1200 de cetățeni ai României cu vârste de peste 15 ani și utilizatori de Internet au participat la acest studiu. Studiul a acoperit întregul teritoriu al României.

Studiul QUDAL – QUality meDAL este realizat în totală concordanță cu prevederile ”Codului Internațional al Pieței și Cercetării Sociale” adoptat de Camera Internațională de Comerț (ICC) și de Asociația Mondială a experților în cercetare de piață (ESOMAR).

Întrebările din studiul QUDAL – QUality medal au avut un caracter deschis, adică respondenților nu li s-a pus în prealabil la dispoziție o listă cu răspunsuri potențiale. Ei au avut astfel posibilitatea de a indica în mod liber numele acelor producători și furnizori de servicii care, potrivit experienței personale, se situează la cel mai înalt nivel de calitate în general.

Despre QUDAL

QUDAL – QUality meDAL este un proiect al organizației elvețiene ICERTIAS – International Certification Association GmbH.

Proiectul QUDAL cercetează și premiază acele entități (produse, servicii, media, persoane publice, cultură și sport etc.) care – în opinia cetățenilor – respectiv a consumatorilor, oferă cel mai înalt nivel de calitate într-un anumit domeniu.

Obiectivul proiectului QUDAL este acela de a atrage atenția publicului asupra importanței calității în alegerile făcute zi de zi și asupra dreptului cetățenilor de a beneficia de cel mai înalt nivel de calitate, precum și de a înlesni și simplifica, pentru consumatori, procesul de identificare a produselor și serviciilor de cea mai înaltă calitate de pe piață.

(Visited 900 time, 1 visit today)

Ce părere ai?

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

*