Misiunea Danone

Danone - Misiunea Danone

Misiunea pe care ne-am ales-o la Danone este să aducem sănătate prin alimente unui număr cât mai mare de oameni.

Realitatea de dincolo de cuvinte

Povestea unei companii este în primul rând o poveste despre oameni. În spatele numelui Danone se află mii de bărbati și de femei – și două persoane extraordinare: Daniel Carasso și Antoine Riboud, fondatorii Danone și întreprinzători pasionați si vizionari, care și-au dedicat viața împlinirii visurilor lor.

Astfel, misiunea Danone își are originea la 1919, chiar din momentul în care au fost produse primele iaurturi Danone, în Spania. După ce savantul Elie Metchnikoff a demonstrat științific beneficiile iaurtului pentru sănătate,  Isaac Carasso a decis să producă iaurt cu fermenți furnizați de Institutul Pasteur. La acel moment nu existau antibiotice, iar Carasso era interesat de lucrările lui Metchnikoff și îngrozit de numărul mare de copii suferinzi de infecții intestinale, pentru care dorea să găsească soluții. Primele iaurturi au fost astfel lansate sub numele Danone și vândute in farmacii, ele fiind singurul leac disponibil pentru refacerea sănătății digestive.

Apoi, Antoine Riboud, co-fondator al Grupului Danone, adaugă, încă din 1972, componenta socială pentru compania care urma să devină cel mai mare producător de iaurturi din lume: angajamentul dual, social și economic, convingerea că o afacere nu poate prospera pe termen lung fără a-și lua un angajament față de proprii angajați, de economia locală, de comunitate și de mediul înconjurător. Acesta rămâne până astăzi temelia culturii corporatiste a grupului.

Află povestea nașterii Danone.

Valorile noastre

De aproape un secol, credem în aceleaşi valori.

Ele ne-au ajutat să creştem an de an şi să ne împărtăşim viziunea cu o lume întreagă.

UMANISM

Umanism

Generozitate, responsabilitate, respect

DESCHIDERE

Deschidere

Dialog, curiozitate, agilitate

Entuziasm

Apropiere

Accesibilitate, autenticitate, empatie

Entuziasm

Entuziasm

Îndrăzneală, pasiune, apetit pentru schimbare

(Visited 7,815 time, 1 visit today)

Împărtăşeşti valorile noastre?

Descoperă care sunt principiile după care te ghidezi zi de zi, printr-un test simpatic de personalitate.

Începe testul