DANONE
  • Centru Media
  • Contact
  • Facebook
  • LinkedIn
  • YouTube
  • Acasa
  • Lumea Danone
    • Misiunea Danone
    • Danone în lume
    • Danone în România
    • Zâmbetul Danone
    • Vino acasă la Danone
  • Produse
    • Activia
    • Actimel
    • Danonino
    • Gama Danone
    • Casa bună
    • Cremosso
    • Danone Disney
    • Danette
  • Calitatea Danone
    • Laptele de calitate face iaurtul bun
    • Drumul calităţii
    • Cum producem iaurtul de cea mai bună calitate
  • Sănătate din interior
    • Beneficiile iaurtului
    • Ştiinta şi sănătate
    • Stil de viaţă sănătos
  • Noutăți
    • KISS Danone
    • KISS Concurs
  • Danone se implică
    • Zâmbet pentru România
    • Fermele româneşti
    • Cupa Hagi Danone
    • Grija pentru natură
    • Obiceiuri alimentare sănătoase
  • Cariere
  • Centru Media
  • Contact
  • English Version
  • Facebook
  • LinkedIn
  • YouTube
Ești aici:   Prima pagină   /   Sănătate din interior   /   Ştiinta şi sănătate

Ştiinta şi sănătate

Alimentația echilibrată este unanim recunoscută ca sursă de sănătate și de stare de bine. Danone însuși s-a născut din convingerea că alimentele sunt esențiale pentru a asigura sănătatea, iar nutriția și sănătatea au rămas elemente cheie pentru misiunea și modelul său de business. Acest scop există încă de la primele iaurturi Danone produse în Spania, în 1919, și vândute în farmacii ca unic tratament pentru infecțiile intestinale care făceau ravagii, mai ales în rândul copiilor.

În cei aproape 100 de ani de la fondarea sa, Danone și-a dezvoltat expertiza în cercetare și în dezvoltare (R&D), organizația dedicată numărând peste 1000 de specialiști și fiind implicată în sute de programe științifice din întreaga lume, contribuind astfel la noi descoperiri în diferite arii, ca, spre exemplu: probiotice, imunologie, metabolism, flora intestinală etc.

Danone - Laborator

Filosofia R&D urmărește dezvoltarea de produse benefice și sigure, promovarea sănătății și stării de bine prin alimente și o mai bună înțelegere și adaptare la specificitățile culturale ale consumatorilor.

La nivel internațional Danone deține 2 centre principale de cercetare, 4 centre specializate de expertiză și peste 50 de echipe locale de cercetare dezvoltare. De asemenea, compania deține o colecție de peste 4000 de tulpini de fermenți lactici, acumulată treptat începând din 1919. Primele iaurturi Danone au fost realizate chiar cu fermenți de la Institutul Pasteur.

Munca echipei de cercetători presupune caracterizarea acestor tulpini, identificarea tulpinilor cu cel mai promițător potențial în ceea ce privește beneficiile pentru sănătate, apoi introducerea bacteriilor selectate într-un produs, validarea efectelor benefice asupra sănătății prin studii clinice avansate și asigurarea producerii la scara industrială. În munca lor, cercetătorii folosesc cele mai recente tehnici de robotică.

Dialogul dintre cercetătorii Danone și echipe internaționale de cercetare științifică, așa cum sunt echipele din universități sau din institute publice ori private de cercetare, dezvoltă cunoștințele și aplicațiile practice referitoare la alimentele sănătoase. Danone încurajează aceste parteneriate, care sunt sursă a progresului științific prin studii, expertiză și resurse puse în comun, devenind un proces de co-creare în beneficiul societății.

Danone - cercetare-dezvoltare

Centrul de cercetare Danone realizează toate studiile clinice cu echipe de experți independenți. Nivelul de rigoare al dovezilor științifice este acelasi în cazul studiilor inițiate de Danone și în cazul celor efectuate de industria farmaceutică. Totuși, studiile diferă în ceea ce privește un punct crucial: studiile Danone sunt în principal efectuate pe oameni sănătoși și își propun să demonstreze efectele benefice ale produselor asupra funcțiilor fiziologice ale organismului sau în reducerea factorilor de risc. Studiile sunt conforme cu Bunele Practici Clinice (GCP), un standard de calitate științific și etic aplicat la scară internațională pentru proiectarea, implementarea, înregistrarea, documentarea și arhivarea studiilor efectuate pe subiecți umani. Pentru informații suplimentare despre activitățile de cercetare dezvoltare ale Grupului, vă rugăm să accesați site-ul internațional.

În plus față de toate aceste eforturi de cercetare, grupul Danone finanțează din 1991 Institutele Danone, o rețea de organizații independente, necomerciale, care se dedică îmbunătățirii înțelegerii relației dintre alimente, nutriție și sănătate. Până în prezent, peste 1000 de proiecte de cercetare au beneficiat de suport, în cuantum de peste 20 milioane euro, la care se adaugă 70 de programe educaționale și 220 de simpozioane.

(Visited 1,411 time, 1 visit today)